Дебютният албум на Айшенур вече е факт

Дебютният албум на Айшенур вече е факт

Дебютният албум на младата певица Айшенур вече е на музикалния пазар. “Любов без граници” включва 12 композиции, записани през последните 4 години. Заглавната песен, в дует с Милко Калайджиев, е сред най-популярните в репертоара на Айшенур. Мелодиите в албума са авторски, създадени в стилистиката на Тракийския фолклор, който изпълнителката познава отлично, защото е родена в Сливен, а детството й е преминало в Свиленград. Самата Айшенур е написала 7 от текстовете и 5 от мелодиите на песните в албума си. Водещата песен в албума “На мегдана събрани” е създадена и записана съвместно с оркестър “Млади тракийци”. Три от песните: “Кумова песен”, “Де се е чуло, видяло”, “Ой, девойко” са по музика на Илия Илиев - Професора от “Ку-ку бенд”. Това не е изненада за почитателите на българския фолклор, защото от 2012 година Айшенур изпълнява вокалните партии в записите на формация “Илиев”.

В интервю за телевизия “Планета Фолк” самата певица определя като най-голям свой хит до момента песента “Празна чаша” по музика на Димитър Милев и текст на Лора Димитрова. Айшенур не крие музикалните си пристрастия:

“Обичам българския фолклор и музиката на Тракия, но много харесвам и музиката на Странджа”.

Именно с песен от тракийския край, “Мерак се пусти разпаля”, младата певица направи своя дебют в ефира на телевизия “Планета Фолк”. Айшенур е редовен участник във фолклорните програми, заснети в “Приказките” и излъчвани по трите телевизионни канала “Планета”, “Планета Фолк” и “Планета HD”. Тя е сред участниците и в Празничния концерт “25 години “Пайнер” в Стара Загора.

КАТЕГОРИИ