Денят на миньора със звездите на “Пайнер”

Денят на миньора със звездите на “Пайнер”

Всяка година на 18 август, Денят на Успението на Св. Иван Рилски, патрон на българските миньори и работещите в минната индустрия, българската минна общност празнува своя професионален празник – Деня на миньора. Определянето за патрон на българските миньори на Свети Иван Рилски не е инцидентно. Най-българският светец има присъщите черти на специалността на миньора: неотстъпчивост, воля, съчувствие и великодушие….

Честването на Деня на миньора продължава и този уикенд с големи концерти в редица миньорски градчета. Звездите на музикална компания “Пайнер” са сред желаните музикални гости, които с песните си да поздравят миньорите и техните семейства. На 26 август, събота, Глория ще зарадва всички, дошли в местността “Панагюрски колонии”, за да отбележат Деня на миньора. Концерта е с начало 15.30 часа.

В петък вечер Празничен концерт ще весели всички в Мадан. Поводът е Празника на града и Деня на миньора, а специалните гости са Малката, Илиян и за финал – Росица Пейчева с “Войводите”. На следващата вечер концерт в Мадан ще има и Ариа.

КАТЕГОРИИ