Денис Теофиков или когато мечтите стават реалност

Денис Теофиков или когато мечтите стават реалност

Тази седмица в “Автограф” гостува едно от най-новите открития на “Пайнер”, Денис Теофиков. Младият певец казва, че се чувства много щастлив, защото винаги е искал да попадне в най-добрата музикална компания. Да се занимава с музика е било мечта и цел за него още от малък. От дете е израснал покрай музиканти – баща му е китарист, а майка му е певица.

“Но те не са ме подтиквали към музиката, а са ми казвали, че ако аз нямам желание, насила хубост не става. Ако аз искам да се занимавам с това, те ще направят всичко възможно да ми помагат и ще са винаги до мен. Но ако аз не искам да съм в музикантския бизнес, нека да поема по друг път. Винаги са казвали, че ще направят всичко възможно аз да постигна нещо, което друг не е постигал. Затова съм благодарен най-вече на тях.”


Като малък Денис Теофиков е свирел на барабани, на китара, на пиано. Бил е на 5 години, когато се явява в предаването “По-по-най” и печели първо място. Споделя, че още от малък му е било мерак да пее и то не заради известност или нещо друго, а защото иска да покаже какво може.

“По-късно, когато станах на 13 години се явих в “България търси талант”. Исках да покажа на хората възможностите си и какво притежавам като качества. Получих три “Да” и едно “Не”. Продължих напред, но си казах: “Ще се подготвя и това “Не” на следващия кръг ще го превърна в “Да”. Така и стана. Този член на журито каза: “Съжалявам за “Не”-то, което ти дадох, явно не съм видял добре това, което притежаваш”, разказва младият певец пред водещата Галя Димитрова.


Преди време Денис е учил в Националното музикално училище “Любомир Пипков”, но по семейни причини е трябвало да прекъсне, след което случайно попада в Широка Лъка в Националното училище за фолклорни изкуства.

“И изведнъж, както се занимавах с поп и джаз пеене, аз преминах в народното пеене. Аз съм израснал с народната музика и тя не ми беше чужда, затова обучението ми в това училище беше много ценно, за да развия и този стил музика. Там се научих на дисциплина, на самостоятелност, научих се да не чакам постоянно на помощта на родителите ми.”


След Широка Лъка Денис заминава с родителите си за Испания за няколко години. Като се връща оттам попада в един период, в който не знае накъде да поеме, лута се много.

“Тогава се явих в “Х фактор”, но на един от кръговете отпаднах, което ми подейства много демотивиращо. И точно в този момент, когато най-малко съм очаквал, се запознах с моя музикален продуцент Николай Пашев, който ме беше забелязал по някакъв начин. Три дни по-късно ние вече пътувахме към Димитровград да подпиша договор с “Пайнер”. Така започна всичко. Мислех, че сънувам”, казва още Денис Теофиков в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ