Денис сбъдна детската си мечта

Денис сбъдна детската си мечта

Денис е музикален гост в новия брой на предаването “Бащино огнище”. Той се превръща във виртуален туристически гид, който ще ви покаже най-красивите места в Родния си край. Специално за целта певецът влезе в ролята на оператор и засне най-емлбематичните места в Разград:

“Роден съм в Разград и в момента живея там. Един прекрасен град в североизточна България с доста забележителности. Ще спомена археологическия резерват Абритус, стадиона “Лудогорец Арена”, който всички знаят и още много, много красиви места. В центъра се намира сградата на общината, Разградският театър и джамията Макбул Ибрахим паша, строена през 17 век от български дюлгери, под ръководството на майстор Манол. Тя е включена в каталога на ЮНЕСКО, като 3-та по големина джамия на Балканите. Легендата разказва, че Ибрахим паша решил да погуби майсторите, за да не построят на друго място такава хубава джамия.”


Младият изпълнител споделя, че най-вероятно музикалния си ген е наследил от дядо си по майчина линия, който е професионален кларнетист. Първите музикални изяви на Денис са още в училище и са свързани с народната музика. Свирил е на пиано, пеел е и в хор, с който е участвал в различни фестивали у нас и в чужбина.

“Ако си мислите, че в този период в мен се е появило желанието да пея - грешите. То се появи много по-рано и се радвам, че успях да сбъдна мечтите си”, признава певецът.

КАТЕГОРИИ