Деян Митев показва красотата на България в новите си клипове

Деян Митев показва красотата на България в новите си клипове

Деян Митев гостува в предаването “Песните на България”, където представя новите си клипове. Народният певец разказва, че отново е избрал да снима сред естествения декор на красиви кътчета в нашата страна. Първата нова песен е със заглавие “Животът учи”. Тя е по музика и аранжимент на Димитър Милев, а текстът е на Лиляна Димова.

“Песента е с модерно, шлагерно звучене. Снимките реализирахме в една страхотна местност, скалният феномен Чудните скали, който е само на 4 км. от село Аксаково, област Варна. Заложих точно на това място, защото е много величествено, много грандиозно и допълва посланието на песента: “Как летят годините – минават лудо. Всеки мисли за пари и нищо друго. Вярно е, че хората сме най-различни, но еднакво ни боли – отляво всички.“


Другата нова песен, която Деян Митев включи в репертоара си, е “Тръгнала е Рума мома”, една много популярна и обичана от всички мелодии:

“Избрах точно нея, защото ми трябваше песен, която да се играе на Дайчово хоро. Сетих се за “Тръгнала е Рума мома” и реших да я представя на широката публика точно в моето изпълнение. Музиката и текстът на песента са народни, а новият аранжимент е на Петър Войников.”

“Тръгнала е Рума мома” също е заснета в района на Чудните скали, на един прекрасен язовир, с чудна гледка и страхотен Балкан. В клипа участва танцова формация “Ченгеско хорце” с хореограф Росен Росенов.

КАТЕГОРИИ