Деян Митев с уникална колекция

Деян Митев с уникална колекция

Деян Митев е чест гост на сватби и традиционните събори, които в момента са в разгара си. Той споделя, че започва всяко свое участие с китката “Зави се хоро”/ “Гледала мама”. И двете мелодии са Тракийски, от Сливенския регион и са авторски композиции на самия изпълнител.

“Повечето от песните в моя първи самостоятелен албум са с характерно Тракийско звучене и са авторски. Вдъхновени са от народните празници и събори. Създават весело настроение, защото повечето са закачливи и игриви.”

“Радвам се, че част от моите участия са в чужбина. С удоволствие пея за българите там, които милеят и жадуват за хубавата ни народна музика и нашите традиционни български хора. Последното ми гостуване беше в Италия. Два поредни дни бях там и наистина много топло ме посрещнаха нашите сънародници в Милано”, споделя Деян Митев в предаването “Песните на България”.


Изпълнителят вярва, че българската народна песен традиционно се съчетава с хубавата българска носия, защото така се представя най-добре мелодията.

“Аз използвам почти във всички мои песни хубава традиционна носия, характерна за фолклорната област, която представям. Имам няколко мои носии, които са от Тракийския край, но имам намерение да попълня колекцията си с костюми, които са и от други фолклорни области”, казва още Деян Митев.

КАТЕГОРИИ