Дипломати слушат Поли Паскова

Дипломати слушат Поли Паскова

Че българската народна музика разнася славата на нашата Родина далече извън нейните предели, никой няма съмнение. Още един пример за това са песните на Поли Паскова, които са слушани от дипломати и височайши особи. Певицата разкрива пред www.planeta.tv любопитния факт, че Председателят на Съвета на водачите на племената в Нигерия има нейния албум “Молитва за България”. Той получава диска като подарък от големия почитател на певицата, проф. Наско Гелимачев. Поли Паскова е голяма приятелка и на Н.Пр. г-жа Закия Ел Мидауи и неведнъж е присъствала на официални приеми в Посолството на Кралство Мароко в България.

Творчеството на изпълнителката е познато и харесвано също и от дипломати от Алжир, Индонезия и Египет. Поли Паскова споделя, че за нея е истинска чест да бъде специален музикален гост на Празника на Алжир. Там тя е представила оригинална програма със специалното участие на формация “Гераци”. Неотдавна певицата участва в още един международен форум, където пренесе българския дух с хубавия ни фолклор:

“В края на миналата година бях част от българската група, която представи нашата страна в столицата на Башкирия, Уфа. Изпях “Недей забравя”, песен с много силно послание. Присъстващите ме възнаградиха с много аплодисменти, които винаги зареждат с хубави емоции, за което сърдечно благодаря.”

Най-новата песен на Поли Паскова, която направи премиера в Planeta Folk Official е със заглавие “Млад юнак”.

КАТЕГОРИИ