Джена: Канарската музика заема голяма част от моя живот

Джена: Канарската музика заема голяма част от моя живот

През изминалия месец в ефира на телевизия “Планета“ премиера направиха няколко нови фолклорни песни в изпълнение на Джена и орк. Канарите. Това са емблематични мелодии, създадени от ръководителя на обичаната тракийска формация, които той любезно предоставя на Джена да изпълни в свой вариант. Песните “Замръкнала е хубава Яна/Кучета лаят“, “Снощи си минах / Лиляно, моме хубава“ и китката “Канарски хитове“, включваща заглавията “У Недини равни двори”, “Слънцето трепти, захожда”, “Калина болна легнала” и “Петър, Румяна думаше” ще намерят място във втория фолклорен албум на Джена и орк. “Канарите“, върху който музикантите в момента работят.

“Канарската музика заема голяма част от моя живот. Откакто се помня, слушам песните на орк. “Канарите“ и дойде един ден, в който се гордея и се радвам, че Надя и Атанас Стоеви ми позволиха да изпълня всички тези песни на оркестъра – казва звездата на телевизия “Планета“ и допълва - Има нещо много специфично за музиката на “Канарите“ – и това е, казано на музикантски език, мажорното звучене. Атанас Стоев въвежда този стил, защото допреди това звучат повече минорни песни. Те са малко по-меланхолични, тъжни, докато музиката на “Канарите“ е свързана с много весели и позитивни тонове“.

Джена не крие, че всички песни от новата фолклорна програма са й любими и изпълнява с много емоция. Вярва, че публиката е харесала нейните интерпретации, а за по-любопитните разказва интересната история, която стои зад всяка една от тези мелодии в предаването “Гласовете на България“. Музикалният филм вече е достъпен в PlanetaTV Official в YouTube, както и в ефира на “Планета Фолк“.

“Както знаете, аз съм завършила Националното училище за фолклорни изкуства в Котел. Народната музика и българският фолклор са част от моята душа. Много обичам песните, обичам и да създавам музика, текстове, но сега е много интересно да наблюдавам как твори моят свекър – Атанас Стоев, защото той е много интересен творец. Имаме доста нови идеи , сред които е този предстоящ втори албум, който нямам търпение да ви представим скоро“, споделя още Джена.

КАТЕГОРИИ