Джена представи емблематични хитове на “Канарите“

Джена представи емблематични хитове на “Канарите“

Едни от най-популярните авторски композиции на Атанас Стоев – Канара получиха нов живот в изпълнение на Джена. Певицата избра да изненада почитателите на българския фолклор с китка в 2/4, която съдържа 4 песни. Нейното заглавие е “Канарски хитове“ и представя мелодиите “У Недини равни двори/ Слънцето трепти, захожда/ Калина болна легнала/ Петър, Румяна думаше“. Всички композиции са добили огромна популярност през годините и няма българин, който да не ги познава. Самата Джена признава, че това са песни, с които е израснала, защото българската народна музика е на особена почит в нейното семейство.

Мнозина смятат тези заглавия за народно творчество, но всъщност те са създадени от маестрото на тракийската музика, Атанас Стоев – Канара. Авторът споделя, че е щастлив от избора на Джена и фактът, че в нейно изпълнение тези мелодии ще достигнат до повече млади хора.
Съвсем скоро телевизия “Планета Фолк“ ще излъчи интервю с Джена, в което тя подробно ще разкаже за историята на тези песни, както и кое я накара да ги изпее точно сега.

КАТЕГОРИИ