Джена за вълненията между сцената, криминалистиката и книгите

Джена за вълненията между сцената, криминалистиката и книгите

Днес, 1 октомври, е Международния ден на музиката, а това е добър повод Джена да разкаже как съчетава сценичните си изяви с академичните ангажименти и писането на книги за деца. Безспорно Джена е една от големите звезди в българската музика, която успешно се изявява, както с поп-фолк хитове, така и с народна музика. Точно фолклорът е музиката, с която тя е откърмена и затова тези ритми заемат важно място в живота й не само на певица, но и в семейството й на музиканти. Певицата споделя още, че България заема безценно място в нейното сърце.

“Израснала съм с много истории за нашата страна. Много се интересувам от история и смятам, че съм прочела доста неща за съществуването ни като народ.” – разкрива тя. - „Обичам българския фолклор до такава степен, че чувствам дори някаква болка, когато изпълнявам бавните народни песни. За мен България е не само тясно свързана с фолклора, но и с много ценности, обичаи и традиции.” – подчертава изпълнителката и допълва, че на любов към страната ни са я научили нейните родители. – “Ние сме горди българи и трябва да пазим това, което имаме, защото имаме не само история и традиции. Ние сме народ, който вярва в семейството, който се крепи на семейството и духа на християнската сила.”

2
Есента на 2024 година дойде с много емоции за Джена и нейното семейство, защото тя се дипломира във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” по специалността “Криминалистика”.

“Гордея се със себе си и това, което постигнах след 8 години здраво учене, две деца и стотици участия. Най-после и моята диплома в ръцете ми…”, написа певицата в социалните мрежи, а в телевизионно интервю допълни: “Аз буквално се хвърлих в една нова материя. Но пък се справих идеално, наложи ми се да прекъсна година-две. И двете бременности изкарах в учене, тази информация, която получавах за мен беше много чужда, но успях да се справя…”

По думите й на този етап не се вижда да е граничарка и да пази страната ни от чужди набези, но човек никога не знае.
3
На 16 септември вече порасналият син на Джена и Атанас Стоев-младши – Наки стана първокласник и това е още един повод за вълнение в семейството. Звездата на “Пайнер” разкри и една друга своя страст, която за сега остава скрита за почитателите й, а това е писането на книги за деца. Джена споделя, че е написала детска приказка, но на този етап тя няма как да види бял свят заради името й.

“Имаше идея тази приказка да излезе, свързах се с едно издателство, но те сметнаха, че понеже съм изпълнителка в попфолк жанра, няма да се хареса това като име. Искаха от мен да си сменя името, да имам различен псевдоним. Аз си казах: Оле, още един псевдоним, още една такава история… По-добре да изчакам децата малко да пораснат и в един момент ще си дойде това решение и тази моя нереализирана мечта. Аз от дете пиша. Обичам да пиша и на този етап го влагам в текстовете и в музиката си”.

Така приказката на Джена за сега ще слушат с вълнение нейните деца Атанас Стоев-Наки и малката Цветея.

КАТЕГОРИИ