Дъщерята на Иван Дяков израснала с телевизия “Планета”

Дъщерята на Иван Дяков израснала с телевизия “Планета”

Музикалният тандем Ивана и Иван Дякови се радва на голяма популярност сред почитателите на хубавите фолклорни мелодии, както у нас, така и далеч зад пределите на България. Преди няколко месеца те имаха турне в САЩ и Канада, и с песните си успяха да развълнуват сънародниците ни през Океана.
Телевизия “Планета Фолк” подари на своите зрители специалното издание на “От моето детство”, в което баща и дъщеря разказват за най-интересните мигове от техните детски години, свързани с лятото, ваканцията и музиката.

“За всеки човек най-хубавите спомени са тези от детството - казва Иван Дяков - Моето детство беше безгрижно, изпълнено с игри, песни и пакости. За нас, децата, нямаше ограничения къде и колко да играем. Спомням си, как сме ходили по сборове и седянки, където нашите родители се веселяха – пееха и се забавляваха. Бяхме сплотени, това беше едно патриархално общество. Моето детство е много различно от това, на моята дъщеря.”


Самата Ивана Дякова не крие, че детските години за нея са свързани и с телевизия “Планета”.

“Като се замисля, аз пораснах с телевизия “Планета” - споделя тя - Присъствах на първият рожден ден на телевизията през 2002 г. и от него имам много снимки с почти всички изпълнители, които участваха в концерта. Спомням си, че съм участвала и в много клипове на баща ми като малка, когато още не пеех.”

“Най-голямо бе вълнението ми на концерта на телевизия “Планета” по случай влизането на България в Европейския съюз през 2007 г. Тогава открих спектакъла с песента “Аз съм българче” и това беше първото ми излизане на такава голяма сцена пред толкова голяма публика. Беше едно незабравимо изживяване за мен.”

Любовта към македонската песен и желанието на Ивана да пее, кара нейния баща да я подкрепи и днес все по-често двамата излизат на една сцена, изпели са много хубави песни, но има една, която трайно се е настанила в сърцата им.

“Има една песен, която, когато я чуя, нещо в душата ми става и сълзите ми са на очите - споделя Иван Дяков и продължава - Песента се казва “Съдбата се повтаря”. Тя е много емоционална и който я чуе, казва, че е написана точно за нас двамата. Направих я, защото виждах в Ивана желанието й да пее народни песни, а текстът е точно това, което искам да й предам в живота…”

Ивана Дякова има интереси не само в музиката. Тя е студентка в специалността “Международни отношения” и завърши 3-ти курс.

“Понякога хората ме питат защо не съм избрала да уча музика. За мен музиката винаги ще си остане в сърцето ми. Дори и да се занимавам с нещо друго в бъдеще, няма как музиката да изчезне от моя живот. Тя е нещото, с което ще се занимавам винаги. Надявам се да предам тази любов и на моите деца, и на внуците, някой ден. Да има една приемственост и да запазим българския фолклор”, казва Ивана Дякова.

КАТЕГОРИИ