Две нови авторски песни записа Ивелина Колева

Две нови авторски песни записа Ивелина Колева

Големият сняг, минусовите температури и блокадата в Източна България, не попречиха на Ивелина Колева да реализира първите си музикални идеи за тази година. Носителката на приза “Фолклорен изпълнител на 2015” сподели пред телевизия “Планета”, че е успяла да се “спаси” от мразовитата зима в студиото и да финализира записите на две нови авторски мелодии. Първата е озаглавена “Ума съм си загубил”, на чийто ритъм се танцува “данец”, а втората – “Разсърди се бяла Неда”, на която се играе типичен варненски танц. Козпозициите са с типично добруджанско звучене и са по музика на на Живко Желев, диригент на ПФА “Добруджа” и носител на Голямата награда за цялостен принос в българския фолклор на БНР. За текста Ивелина Колева се довери на своята приятелка и колежка, народната певица Полина Дакова, която написа част от най-хубавите песни в репертоара на звездата на “Планета Фолк” - “Две жълтици”, “Всеки ден в църква замръквах” и “Добруджа на хляб мирише”.
Ивелина Колева изпрати една изключително успешна и ползотворна година, в която успя да защити връчената й награда и да затвърди позицията си на едно от водещите имена в българския фолклор. Тя представи своя втори самостоятелен албум “Добруджа на хляб мирише”, както и нова фолклорна програма с песните, включени в него.

“Горда съм с програмата “Добруджа на хляб мирише” за това, че представих достойно моя роден край. Снимахме с автентичните фолклорни носии от тази етнографска област и достойно показахме житницата на България и танците на Добруджанския край. Всичко това носи една емоция, чувство на родолюбие - да обичаш страната си, да обичаш корените си и да си горд, че си българин!”, сподели изпълнителката пред телевизия “Планета”.

В края на годината Ивелина Колева бе част и от 14-то издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа”, която е в подкрепа на децата с тежки хронични заболявания.
Тя се представи на сцената на Народен театър “Иван Вазов” в София със своята сестра Преслава и заедно разчувстваха всички гости с дуета си “Замръкнала е Хубава Яна”.

КАТЕГОРИИ