Двойна радост за Здравко Мандаджиев преди Великден

Двойна радост за Здравко Мандаджиев преди Великден
Слушай в Стрийминг Платформите

Тази пролет носи изключителна радост на Здравко Мандаджиев и неговото семейство. Само преди няколко дни той празнува имен ден на Цветница, а веднага след това зарадва почитателите си и с нов видеоклип. На Цветница имен ден празнува и малкия син на Здравко – Цветан. Може би затова тази дата бе избрана за неговото Свето кръщене. Тайнството се случи в пловдивския храм “Възнесение Господне” от отец Васил. Здравко Мандаджиев и голямото му семейство след това отпразнуваха двойния имен ден в изискан ресторант с южен полъх.
2
“Вий, чули ли сте” е заглавието, което фолклорният изпълнител избра да представи само няколко дни преди Великден. Тази песен носи особен заряд за него, а видеоклипа, заснет от Петър Картулев е наистина мащабен.

“Зная песента още като ученик в музикалното училище в Широка лъка, споделя Здравко Мандаджиев. – Знаете, че аз съм от Кърджали и родопските песни са ми на сърце. Още повече, че 5-те години в Широка лъка също си оказват влияние да ги заобичам повече. Видеоклипът снимахме пак в Родопите – край село Гела. Мястото не бе избрано случайно, защото във “Вий, чули ли сте” се разказва именно за този край.”

3

“Искам да благодаря на всички участници в него – музиканти и танцьори. За да предам посланието в песента решихме да има и гайдари, и танцьори, а в снимките участваха младите таланти на Общински детски комплекс в Чепеларе, певци, танцьори, гайдари. Благодаря на директорката на Центъра г-жа Попова и целия екип, които приеха присърце поканата да се включат. С мен бяха още доброволци, облечени в носии, гайдари от Музикалното училище в Широка лъка и Пловдив, а също и моите приятели и колеги от Танцово шоу “Кабири”.
Интересното е, носията, с която съм облечен във видеоклипа на “Вий, чули ли сте” е реплика на автентичната носия на Капитан Петко войвода, а тя ми бе предоставена от Община Чепеларе, за което им благодаря.”, допълва Здравко Мандаджиев.

КАТЕГОРИИ