Екстра Нина за хумористичната песен “Гана мързелана”

Екстра Нина за хумористичната песен “Гана мързелана”

Телевизия “Планета Фолк” не спира да изненадва приятно своите зрители и в края на миналата седмица им представи най-новата песен на Екстра Нина – “Гана мързелана”. Мелодията е авторска – на композитора Димчо Делев, но е направена напълно в стилистиката на народната песен. Хумористичният текст също е създаден от него, а певицата не крие, че това е една от любимите й песни. Почитателите на фолклора ще я открият в последния албум на Екстра Нина – “Мома варналийка”, направил своята премиера в края на 2019 година.

“Миналата година, зимата и пролетта на 2019 година, започнах работа по народния ми албум “Мома варналиййка”.Това е третият народен албум в моята кариера, а може да се каже, че е 4-тият, свързан с фолклора, ако вземем под внимание и “Деветият елемент” от 2001 година, споделя Екстра Нина и уточнява: Първият ми албум с фолклор бе “Бяла Калина”, после се появи “Деветият елемент”, по-късно - “Македонска сватба” и сега - “Мома варналийка”.


Музикален продуцент и автор на всички авторски песни и аранжиментите на народните песни в албума “Мома варналийка” е Димчо Делев. Неговият екип реализира и видеоклиповете на песните, които телевизия “Планета Фолк” излъчва. А Екстра Нина не крие благодарността си към композитора и подкрепата, която е получила от него:

“Много се радвам, че отново имах удоволствието да работим заедно с Димчо Делев. По време на записите понякога имах трудности да изчистя излишната орнаментика от гласа си и да успея да вляза в характерните особености за всяка фолклорна област. Точно тогава Димчо Делев се намесваше и изчиствахме неточностите. Макар и да беше доста строг с мен, аз съм благодарна, че резултата е прекрасен.”

Точно така се ражда и песента “Гана мързелана”. Идеята на певицата е била да изпее весела, закачлива мелодия, която на радва хората, да ги накара да се усмихват. Композиторът успява да осъществи задачата, а видеото допълнително засилва хумористичния елемент.

КАТЕГОРИИ