Елитът на България поздрави Ивана за двойния юбилей

Елитът на България поздрави Ивана за двойния юбилей

Рожденият ден на Ивана, 31 януари, събра елитът на България в Пловдив. Певицата бе избрала клуб ONYX за своя двоен празник – 50-годишен юбилей и 20 години на сцената. Да поздрави рожденичката дойде цялото ръководство на музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”, а лично инж. Митко Димитров й поднесе букет от 101 червени рози. Повече от 300 бяха гостите в клуба, а сред тях се открояваха кметът на Пловдив, Иван Тотев и районните кметове на града, както и кметовете на много Общини в страната – Димитровград, Пазарджик, Айтос и др. Това присъствие не е случайно, а е продиктувано от факта, че Ивана е една от най-уважаваните обществени личности в Града под тепетата.

Самата тя участва в различни социални кампании и бе едно от лицата, които защитаваха кандидатурата на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Сред официалните гости на събитието бяха много приятели, колеги и близки на Ивана – Силвия Кацарова, Тони Димитрова, Драго Драганов, Йордан Марков, Есил Дюран, оркестър “Канарите”, Славка Калчева, Росица Пейчева, Николай Славеев и др. От Айтос пристигнаха родителите на певицата, Кина и Тодор Калудови, а от София – нейната дъщеря Теодора Димитрова. Събитието беше обвързано и с благотворителна инициатива – да се съберат средства за талантливи деца от НУМТИ “Добрин Петков”, Пловдив.

Оказа се, че празникът на Ивана е троен, защото тя зарадва всичките си гости с най-новия си албум “Ивана – Същата и не съвсем – 20 години на сцената”. Дискът вече се продава в музикалните магазини на “Пайнер” и онлайн, в мрежата на eMAG.bg, а песните звездата на представи на живо пред всички гости вчера. Албумът съдържа 8 композиции, които са една огромна изненада за почитателите на Ивана. На първо място това са заглавия, които изглеждат много познати за почитателите на певицата, но още при първо слушане те ще се убедят, че заглавието на албума “Същата и не съвсем” никак не е случайно.

Няколко от песните в албума са едни от най-обичаните и емблематични хитове на Ивана, но тук се появяват в съвсем различна музикална одежда. Само три от песните са в поп-фолк стилистиката – “Едно “Обичам те”,  “Ех, любов” и “Твое копие”. “Не искам да знаеш” звучи в клубна версия, “Ах, тези пари” е в латино ритъм, а “Не ме боли” вече е здраво рок парче. Определено най-непривично звучат “Нещо неТипично” и “Шампанско и сълзи”, които са представени в джаз версия.   
И вероятно най-добър отговор на десетките въпроси, предизвикани от необичайния  ход на Ивана, са думите на самата певица:

“Научих, че не е важно какво си казал на някого, а как си го накрал да се почувства. Че най-добрият приятел е този, с когото можеш да помълчиш. Че всичко минава и че единствената причина за живот е любов... и пак любов.”

снимки: Стоян Пенов, клуб ONYX

КАТЕГОРИИ