Емилия във Фолкмаратон: Очаквайте нов дует

Емилия във Фолкмаратон: Очаквайте нов дует

Гост в новия брой на “Фолкмаратон” е Емилия, която откровено споделя за всичко хубаво, което я споходи напоследък - летен хит, първи фолклорен албум и страхотни нови проекти. Певицата не сдържа задоволството си от успеха на последната си песен “Ето ме”.

“Шест месеца чаках “Ето ме”, но си струваше”- откровена е тя пред камерата на предаването.

По време на записа, в студиото на Оцко, покрай певицата се събрала голяма приятелска компания. Юнес Бенжелюн, бивш футболист от Локомотив Пловдив и ЦСКА, на шега дал идеята за френския текст в песента на Емилия “Ето ме”.
Емилия харесала предложението и веднага записала френския вариант на текста. Певицата благодари за страхотния текст на песента си на текстописката Анастасия Мавродиева, с която работи за пръв път, но е очарована от крайния резултат.
Емилия призна пред камерата на “Фолкмаратон”, че е записала нова дуетна песен, но не пожела да разкрие името на дуетния си партньор. Единственото, което сподели, че досега не са записвали заедно с него, а предложението за съвместната работа е по негова инициатива.
Певицата разбули тайната около проекта, който създаде толкова позитивни емоции за всички - шест певици изпълняват класическата фолклорна песен на Верка Сидерова “Лале ли си, зюмбюл ли си”. В основата на този проект е Галена, която е предложила това на колежките си и се е заела със задачата да ги организира до представянето им в Стара Загора. Наскоро бе заснет и видеоклип на песента, но Емилия признава, че много й се иска това да не остане единствения толкова ефектен проект на звездите.
Емилия разказа с много чувство за песните в първия си фолклорен проект “Ех, Българийо красива” и признава колко горда се чувства, че е успяла да го реализира успешно. Някои от песните е научила като малка от дядо си, други са любими песни от детството и, а за Славка Калчева говори с много уважение и признава колко се радва, че има записана дуетна песен с нея. Според Емилия има ренесанс на интереса към българския фолклор и самата тя е много доволна, че допринася с песните си и с присъствието си в програмите на телевизия “Планета” и “Планета фолк” за този процес.

снимки: Светослав Кюрчийски

КАТЕГОРИИ