Фики посрещна 2019 година с две нови песни

Фики посрещна 2019 година с две нови песни

Фики неведнъж е споделял за сантимента, който има към българския фолклор и по традиция в края на всяка година записва нещо народно в свое изпълнение с нов аранжимент. След “Зайди, зайди/ Яно, мори”, “Лудо младо” и микса от “Не казвай, любе, лека нощ” и “Вземи огин, запали ме”, в последния ден на декември той зарадва почитателите си с популярната родопска песен “Девойко, мари хубава”. Първият запис на песента е през 1951 г., реализиран от лекаря и народен певец от Широка лъка – Костадин Дурев. След това някои от популярните и красиви гласове на България, сред които и Николай Славеев, също я изпяват. Сега вече тя звучи и в изпълнение на Фики. Във видеото звездата на музикална компания “Пайнер” честити Новата 2019 година с пожеланието всеки да намери път към щастието, да зарадва близките си и да изпълни дните си с любов, и призива: “Да живее България!”. Певецът многократно е показвал любовта си към Родината и е признавал, че никога не би я напуснал, за да живее на по-добре уредено място, дори го изпя в песента “България” преди 3 години.

Освен “Девойко, мари хубава”, на 31 декември Фики представи още една песен. Той възроди поп-фолк хита от миналото “Хайде, Слънце”, с разрешението на неговите първи изпълнители – орк. “Козари”.

“По време на моите участия аз никога не се ограничавам да пея само авторските песни, които съм записал и клипирал. Всяко заведение ме кани горе-долу по два пъти в месеца и на хората ще им омръзне да слушат едно и също. Затова се старая да разнообразявам репертоара си постоянно. Искам да давам най-доброто на моите фенове и подготвям много изненади за тях през 2019 г.”, коментира Фики.

КАТЕГОРИИ