Фики посвещава “Пате” на всички влюбени

Фики посвещава “Пате” на всички влюбени

Пет месеца след излизането на последния му сингъл “Ако искаш”, време, в което Фики успя да се сгоди и да подготви сватба, броени дни преди голямото събитие звездата на “Пайнер” зарадва почитателите си с нов проект. Песента се казва “Пате”, като името е избрано нарочно, защото много често влюбените се обръщат именно така един към друг. Текстът, написан от Мариета Ангелова, отново е в характерния за изпълнителя закачлив стил: “Ах, пате, патенце, мойто сладко патенце, почна ли, си дотам, цялата ще те изям...”
Музиката е дело на Йорданчо Василковски-Оцко и в нея са вкарани живи инструменти. Тук особено се откроява гайдата, затова Фики много държал тя да присъства във видеото.

“Възхищавам се на това, как звучи гайдата – един от нашите емблематични национални музикални инструменти, и колко добри майстори гайдари има у нас. Трябва да се гордеем с тях”, коментира той.


На цветния, младежки сюжет обаче нямало да пасне инструментът в оригиналния му вид. Затова екипът на режисьора Георги Марков намерил производител на гайди във Варна, който изработил специално за клипа по една бяла, черна, червена и шарена.
Динамиката в лентата се допълва от момичетата и момчетата от два балета – Fame и Nova, а Фики изглежда различно, но все така на гребена на модната вълна, благодарение на стайлинга на Стоян Апостолов-Стоянски, грима на Джулия Ангелова и прическите на Емилио Стефано.

“С тази песен ми се иска да призова всички влюбени да се наричат “пате”, да се обичат и да се държат мило един с друг”, споделя с чаровната си усмивка изпълнителят, който на 18 октомври ще каже заветното “Да” на любимата си Гюлджан.

снимки: Хари Доладжаков

 

КАТЕГОРИИ