Фолклорен празник с Глория в Лондон

Фолклорен празник с Глория в Лондон

Продължава инициативата на вестник “Будилникъ“ да организира традиционни фолклорни събори-надигравания във Великобритания, да поддържа огъня на родолюбието и чувството за национална принадлежност на българите зад граница.
В Навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, Глория е специален гост на големия български събор-надиграване в Британската столица. Певицата гостува за първи път в Лондон през 2001 година, след което многократно е канена от сънародниците ни като любима музикална звезда. На 28 октомври Глория за първи път ще бъде гост на фолклорен събор.
Нашите сънародници ще се срещнат със звездата на музикална компания “Пайнер“ в Селби център и заедно ще се веселят с най-големите й хитове. Разбира се, ще звучи и много народна музика, която Глория изпълнява с вдъхновение и любов. В събора ще се включи и фолклорен танцов състав “Жар“ - Лондон. Медиен партньор е телевизия “Планета фолк“, която ще отрази събитието за своите зрители. На концерта на Глория ще продължи и кампанията за набиране на средства за построяване на български Православен Храм в Лондон. Инициативата е на вестик “Будилникъ“ и неговия издател инж. Емил Русанов.

КАТЕГОРИИ