“Фолклорна магия” е сбъдната детска мечта на Калина и Невена

“Фолклорна магия” е сбъдната детска мечта на Калина и Невена

Зрителите на “Бащино огнище” ще се срещнат с народния дует Калина и Невена. Талантливите млади изпълнителки представят първия си фолклорен албум в музикална компания “Пайнер” със заглавие “Фолклорна магия”. Песните са от различни фолклорни области на страната и имат свои телевизионни версии.

“С този албум ние сбъднахме една своя детска мечта - разказва Невена - За нас и нашите семейства това е една огромна радост и гордост, тъй като ние от съвсем малки пеем, занимаваме се с български фолклор и в този албум успяхме да съберем всичко, което сме научили. Оформихме го като една фолклорна магия, каквото е й неговото заглавие.”


В разговора се включва и Калина, за да сподели радостния факт, че на техните концерти присъстват и много млади хора:

“Нашата идея е да поднасяме българския фолклор по съвременен начин и да въздействаме на по-младото поколение, да заобича народната музика и да я слуша.”


В рубриката “От моето детство” тази седмица гостува Ангелина Милева, за която обичта към народната музика се е превърнала в професия:

“Песните от моето детство бяха българските народни песни. Още от дете съм влюбена в българската народна музика. Вечер пред нашата къща се събираха възрастни хора и аз им изнасях концерти. Така се забавляваха всички. Първата песен, която научих в моето детство беше “Пиленце пее, мамо ма”. С нея участвах на един конкурс и спечелих трета награда. Така и до ден днешен нося в сърцето си народните песни!”


“Бащино огнище” отправя специален поздрав към Ивана, която отбеляза своя рожден ден на 31 януари. Зрителите ще могат да се “разходят” по улиците на македонската столица Скопие, в компанията на Ивана, чрез импресията на нейната песен “Не искам да знаеш”, с която телевизия “Планета” я изненада навръх празника.

КАТЕГОРИИ