“Фолклорна шарения“ радва почитателите на Виевска фолк група

“Фолклорна шарения“ радва почитателите на Виевска фолк група

Музикантите от Виевска фолк група представиха нов видеоклип в ефира на телевизия “Планета Фолк“, както и в официалния канал на медията в YouTube - Planeta Folk Official. “Фолклорна шарения” е китка от две мелодии, които пренасят почитателите на българските ритми в Тракия и в Родопите.

“Нашата публика, а също и участията ни, са във всички краища на България, а също и в чужбина. Затова този път решихме да предложим нещо различно и да зарадваме не само тези, които обичат музиката от Родопите, но и по-голям кръг от фенове на народната музика“, споделя ръководителят на Виевска Фолк група Емил Узунски пред www.planeta.tv.

Той разкрива още, че първата композиция е популярната тракийска песен от Харманли - “Димитър Рада думаше“, която солистката Димитрия Николова знае от дете от известния фолклорен изпълнител Жеко Ангелов, а втората е автентична от родопското село Виево и носи заглавие “Мъри, Марийо“.
Аранжиментът на “Фолклорна шарения“ е направен от Виктор Йорданов – Кардама, а красивият видеоклип е заснет в Пампорово от режисьора Петър Картулев.

 

КАТЕГОРИИ