“Фолкмаратон” стана на 900

“Фолкмаратон” стана на 900

“Фолкмаратон” се радва на премиерата на рекордния брой 900 в ефира на телевизия “Планета”. Вече повече от 19 години “Фолкмаратон” ви представя най-интересното от необятния свят на музикална компания “Пайнер”. Повече от 19 години ни делят от пролетната вечер, когато в телевизионен ефир за първи път са прозвучали думите:

“Здравейте всички, които явно или тайно, гръмогласно или мълчаливо, с буйна страст или гальовна нежност обичат това странно създание, наричано ту попфолк, ту нов фолк, ту чалга, ту нова градска песен”.

Предаването има дълга и богата история, която в цифри звучи така: точно 720 приятни часа пред телевизионния екран, показали сме ви над 7700 видеоклипа и най-важното, успели сме да ви уредим почти 1300 срещи с вашите любими изпълнители.
Специален гост в юбилейния брой е неустоимия чаровник Борис Дали, който ще говори за най-новия си клип и за още много интересни неща, свързани с професионалния и личния му живот.

В брой 900 има и много интересни архивни материали от историята на предаването. 
Ще ви припомним спомените на Борислав Геронтиев, човекът създал предаването “Фолкмаратон”.
Един от любимите моменти от архивите е едно уникално състезание на картинг пистата край Хасково. Незабравим спомен завинаги ще остане един момент от 19 май 2004 година, когато Ивана затвори една от улиците в Пловдив. Едно от най-хубавите приключения, които преживяхте с “Фолкмаратон” бе заедно с Преслава в Охрид.
По случай брой 900 екипът на предаването е подготвил специална изненада за всички зрители на телевизия “Планета”. Специален гост в рубриката “Фолк клуб” е Ивана, която ще подари сценичния си тоалет от един концертите за Годишните награди на телевизия “Планета”.

За да участвате, а защо не и именно вие спечелите, трябва само да отговорите на въпроса:

Коя песен от репертоара на Ивана се превърна в химн на абитуриентите?

Очакваме вашите отговори в официалната страница на телевизия “Планета” във Facebook, в специално създаденото за целта събитие - “Абитуриентски бал с Ивана”.

снимки: Веселин Скерлев

КАТЕГОРИИ