Формация “Паскалев – Пловдив” с нови проекти тази есен

Формация “Паскалев – Пловдив” с нови проекти тази есен

Тази есен формация “Паскалев – Пловдив” зарадва своите почитатели с няколко нови видеореализации. Това са клипове на песните “Ерген, ерген”, “Бате Йордане” и “Чучулига”, които със сигурност ще заинтригуват зрителите на “Планета Фолк”. Две от мелодиите - “Бате Йордане” и “Ерген, ерген” са по музика и текст на Иван Паскалев и вече могат да бъдат гледани в Planeta Official в Youtube, а “Чучулига” е народна мелодия, аранжирана от Димитър Петров, която до дни ще бъде представена официално от музикантите. Мелодията “Бате Йордане” е тракийска, с което формацията отново ще разкрие своята принадлежност към тази фолклорна област. В “Ерген, ерген”, която има хумористични нотки, ще чуем дует на солистката на формацията – Ивелина с Данчо Тупаров.
Може би най-голямо впечатление на всички ще направи новата версия на мелодията “Чучулига”, защото там музикантите разкриват своята виртуозност. Сред новите неща, включени в този вариант на композицията, е участието на представителен симфоничен оркестър на НУМТИ “Добрин Петков” в Пловдив.
Тези видеоклипове, които формация “Паскалев – Пловдив” представят в ефира на “Планета Фолк”, са заснети от режисьора и оператор Петьр Картулев. За място на снимките изпълнителите и режисьорът са избрали няколко красиви кътчета в града на тепетата – Пловдив, откъдето е формацията.

КАТЕГОРИИ