Галена и Миле Китич създадоха нов балкански хит

Галена и Миле Китич създадоха нов балкански хит

Твърдението, че дуетът “Добре ли си” на Галена и Миле Китич е новия балкански хит, е напълно реално, защото меломаните само за няколко часа със своя интерес подкрепиха официалното видео на песента в канала на музикална компания “Пайнер” в YouTube – PlanetaOfficial. Показателна е и рекордната гледаемост на видеоклипа, който за първите 24 часа от премиерата си, получи близо 600 000 преглеждания, а това е безспорен прецедент:

“Не само, че ще е летен, а и балкански хит! Браво на Галена, хамелеона на поп-фолка!”, “Браво, браво и браво, време је да се спајамо и певамо заједно, словени смо! Браво за дует, обожавам бугарску музику и Галену тако је ово права посластица за мене, браво!”,”Сигурна съм, че песента ще бъде тотален хит и в България, и в Сърбия!”, “Извънземни! Тотален хит, толкова синхрон между гласове, емоция, музика, думи... такъв хубав клип... Рядко се среща подобно нещо! Поздравления!”, “Неповторимият Миле Китич знае кого да избере за дуета си, най-добрата в България – Галена. Всеки път по-добра и по-добра, няма лимит тази жена. Слушах песента на живо, а после си я пусках 20 пъти на запис, докато не излезе видеото, което е просто уникално, останах без думи, накрая и плаках малко. Всичко е перфектно. Хитът на годината!”


Песента наистина е балканска, защото музиката и аранжименттът са на Даниел Ганев, българският текст е на Анастасия Мавродиева, Росен Димитров и Мирослав Митев, а сръбският е на Марта Савич, съпругата на Миле Китич. Видеоклипът е сниман в София от режисьора Георги Манов, а голямата изненада идва малко преди финала, когато виждаме Галена, преобразена като старица. Повече от четири часа бяха необходими на гримьори и фризьори да превърнат красивата певица в достолепна възрастна дама. Галена отново показа, че е добра актриса и влиза в различни роли много лесно и неслучайно е наричана жената-хамелеон.

Специално за лайв премиерата на песента в София, от Белград пристигна Миле Китич, а двамата с Галена буквално взривиха публиката в нощния клуб, която ги дари със своите аплодисменти. Много вероятно е съвместното участие на двете балкански звезди да бъде повторено и в Сърбия през следващите месеци.     

снимки: Виктория Сиракова

КАТЕГОРИИ