Гергана: Името ми носи много сила и заряд

Гергана: Името ми носи много сила и заряд

Гергана празнува имен ден на Гергьовден, а това е повод да гостува в рубриката “От моето детство”. Певицата разказва, че в нейното семейство 6 май е на голяма почит, защото тя не е единствената именичка. Нейният баща е Георги, дядо й по майчина линия също се е казвал Георги, Георги е й нейният зет. Гергана признава, че преди много години не си е харесвала името, защото не е знаела неговото значение:

“Името ми носи много сила, много заряд и борбеност, най-вече и аз съм точно такава. Родена съм на 30 ноември, а на този ден има друг голям празник. Дошла съм с името си, но моето семейство е решило да ме кръсти Гергана.”


Досега певицата е имала много незабравими имени дни, но определя за най-хубави празниците, споделени с нейното семейство. Тя се връща назад във времето, за да си спомни мили моменти, когато всички са около гергьовската трапеза, на която задължително има агнешко. Традициите са важни в нейното семейство и винаги се почитат на големите християнски празници. Гергана не пропуска да поздрави всички за Гергьовден като поставя на първо място здравето, защото ако имаме здраве, имаме всичко.

“Знаем, че животът е доста труден, понякога падаме духом и не можем да продължим, но е много важно да се изправим и да поемем устремено и единствено само напред.”

снимки: Костадин Кръстев - Коко

КАТЕГОРИИ