Гергана в ролята на звезден репортер

Гергана в ролята на звезден репортер

Изненада за зрители на “Бащино огнище” е участието на Гергана като звезден репортер в новия брой. Поводът за нейното специално участие е юбилея от създаването на Националния музей “Земята и хората”:

“Освен музиката, другата моя страст са минералите – с усмивка казва Гергана – Затова реших да уча “Геология” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Поводът за нашата среща е, че тази година, на 19 юни, се навършиха 30 години от откриването на музея “Земята и хората” за посетители.“

Зрителите ще останат впечатлени от професионализма, с който Гергана ги въвежда в света на минералите, заедно със своята събеседничка Живка Янакиева, главен уредник на музея. Ще се запознаете с историята на “Земята и хората” и с огромния принос на геолога и минералог Илия Делев.

Ще се разходите в магичния свят на минералите с Гергана, която се спира пред една от витрините с думите:

“Сега ще ви покажа моя любим минерал. Всяка година той е различен. Тази година е александритът. Той е разновидност на хризоберила. Получил е името си в чест на руския цар Александър Николаевич ІІ.”

В ролята си на репортер Гергана не пропуска да подчертае факта, че “Земята и хората” е единственият музей в България, който има школа за обучение на малки геолози – бъдещите Пазители на Земята. Нейното послание към зрителите в края на интервюто е:

“На всички зрители и най-вече на тези, които са родители, казвам ви, вие сте най-отговорни за децата! Ако искате те да имат повече знания – ние ви очакваме тук, в музея “Земята и хората”!

КАТЕГОРИИ