Глория, Славка Калчева и Николай Славеев гости на Празника на Доспат

Глория, Славка Калчева и Николай Славеев гости на Празника на Доспат

Глория, Славка Калчева и Николай Славеев са звездите на музикална компания “Пайнер”, които ще се включат в тържествата по случай Празника на Доспат. Три поредни дни – 18, 19 и 20 август, жителите и гостите на родопския град могат да се насладят на красотата на българския фолкор на Фестивала на народното творчество и “Събор на чешмарите”.

Глория и Николай Славеев са специални гости в първия фестивален ден, когато ще изнесат самостоятелни концерти. Те ще се погрижат за доброто настроение на публиката с обичани песни от своя репертоар. Николай Славеев, роден в Сърница, се чувства изцяло на своя територия и няма да пропусне да изпее най-емблeмтичните си песни, сред които “Излел е Делю хайдутин”, “Кристинка на двор седеше”, “Дуйни ми, вейни”, “Листни са, горо” и др. Глория също има в репертоара си много красиви народни песни, които няма да просне да представи пред публиката. 

На 20 август на празничната сцена ще звучат песните на обичаната народна певица Славка Калчева. Със сигурност в Доспат в неделя ще се извият кръшни български хора под звуците на едни от най-популярните мелодии, изпълнявани от певицата.

КАТЕГОРИИ