Глория представя нова фолклорна програма на 24 май

Глория представя нова фолклорна програма на 24 май

Навръх най-българският празник – 24 май, когато отбелязваме “Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”, Глория поднася музикален подарък на всички българи. Тя ще представи нова фолклорна програма в своя официален YouTube канал – GloriaOfficial и в ефира на телевизия “Планета Фолк“. Три авторски предложения ще чуят и видят ценителите на народните ритми и това са “Да празнуваме“, “Песен за приятелите“ и “С любимите хора“ – дует с Николай Славеев. Звездата на музикална компания “Пайнер“ е автор на музиката и на трите мелодии, а текстовете по традиция са съвместно дело на Глория и поетесата Мариета Ангелова. Аранжиментите на “Да празнуваме“ и “Песен за приятелите“ са поверени на Митко Петров, а на “С любимите хора“ – на Калин Димитров. Специално участие в песните имат и едни от най-добрите музиканти в България, Сърбия и Македония, сред които са кавалджията Недялко Недялков и Дани Милев, който тук ще чуем в изпълнение на бузуки.

Завладяващите изпълнения на Глория са допълнени от красиви видеоклипове, реализирани в уникалния по рода си Hotel Riu Pravets Golf and Spa Resort, намиращ се в близост до София. Характерни фолклорни ритми звучат на фона на приказно красиви кадри от България, а тази симбиоза със сигурност няма да остави безразличен нито един зрител. Специално участие във видеоклиповете има и танцова формация “Етноритъм“. Режисьор на продукцията е Ивайло Спасов, оператор е Радослав Георгиев.

“Благодаря на всички, които се включиха в моята идея да внесем радост и позитивни eмоции в сърцата на публиката. На авторите, с които създадохме композициите, на Богдан Томов за съдействието да заснемем новата програма на това място, както и на домакините, които ни допуснаха да снимаме в едно от райските кътчета в България.“

“Бих искала да поднеса своите адмирации и към всички, които подкрепят изкуството и българските артисти, защото без тяхната помощ едва ли бихме имали възможност да зарадваме почитателите си по начина, по който си го представяме – на хотел “Олимп“ и olymp-gr.eu, на модна къща Junona и на дизайнера Дидо Георгиев, на Кремена Добрева и Борислав Соколов – Бони, които се погрижиха за моята визия в клиповете. Щастлива съм, че в дни като тези, мога да предам частица от себе си на нейно Величество публиката и вярвам, че новите песни ще останат в сърцата на хората“, споделя Глория пред “Планета“ ТВ.


Певицата издава, че освен тези три мелодии има и още една изненада за всички фенове. Това е нейна интерпретация на популярната песен “Пий, куме, пий“, която също ще направи премиера на 24 май. Телевизионната премиера на новите видеоклипове на Глория ще бъде от 19.30 часа по “Планета Фолк“, а веднага след това, от 20:00 часа телевизия “Планета“ ще излъчи концерта “Дива нощ“ от 2003 г., провел се в НДК.

КАТЕГОРИИ