Глория с нова фолклорна програма

Глория с нова фолклорна програма

Глория отново изненада феновете с три нови фолклорни песни, “облечени” в красиви видеоклипове. Самостоятелните песни “Не тъгувай, момиче”, по текст на Катерина Кирянова и “Mерак” - по текст на Мариета Ангелова и Глория, са изцяло по музика на певицата, а аранжиментите са на виртуозния музикант, приятел и дългогодишен колега - Димитър Петров. Меломаните знаят, че точно той е автор на едни от тоталните хитове на Примата на поп-фолка като “Очакване”, “Любовен дъжд”, “По навик” и на всички аранжименти на фолклорните й песни. Ето защо и сега Глория отново му се довери за създаването на трите нови композиции. Специално участие взимат Йордан Йончев - Гъмзата и Мишо Иванов от Гъмзата Брас Шоу. Калин Димитров е тон-режисьор на трите проекта, а записите са реализирани в Глория Студио.
2
Огромно вълнение предизвика и четвъртият съвместен проект на Глория с Николай Славеев. Двамата представят една нова вариация на обичаната в цяла България песен “Градил Илия килия”. И трите фолклорни песни имат своите видео реализации, така че всички почитатели да могат да се насладят на красиви пейзажи и картини от родната ни страна. Клиповете са заснети на култови места, като в най-новия СПА комплекс “Белчински извор”, в подножието на забележителния Цари Мали град, както и в сърцето на планинския курорт Боровец, в “Боровец Хилс”, а режисьор е Ивайло Спасов, с оператор Радослав Георгиев.
Премиерата на новата фолклорна програма бе в официалния YouTube канал на Глория (GloriaOfficial), а след това и в YouTube канала на телевизия “Планета Фолк” - Planeta Folk Official. Съвсем естествено зрителите на телевизионните канали с марката “Планета” също ще ги гледат в засилена ротация, а този уикенд от 19.30 часа телевизия “Планета Фолк” ще представи цялата фолклорна програма.
3
Като един изключителен професионалист в работата си, Глория държи на фолклора и на това, да не забравяме корените си. Именно заради това винаги съчетава поп-фолк с фолклор в репертоара си. За нея е важно красивите фолклорни песни да бъдат представени в нов прочит и модерен вид, за да може и по-младото поколение да се приобщи към народната музика, която притежаваме като нация.
Новите проекти са и реверанс към почитателите на звездата на “Пайнер” в Пловдив, които не успяха да се насладят на планирания през 2021 г. концерт, поради Ковид мерки. Но шансът им е сага, на 7-ми юли, да бъдат гости в пловдивския Летен театър на грандиозния спектакъл на Глория, със специалното участие на Симона Загорова, Николай Славеев и танцова формация “Етноритъм”. В него са включени и ученици от музикалната школа на Симона Загорова, които ще открият събитието с изпълнения в съвсем друг стил музика.
Концертът се очаква с много трепет и вълнение от публиката на Глория. Медийни партньори на събитието са Телевизия “Планета” и радио “Вероника”, а билети за могат да бъдат закупени в сайта на Еventim и Grabo.

КАТЕГОРИИ