Хайде на хорото в Лондон със Славка Калчева и оркестър Пловдив

Хайде на хорото в Лондон със Славка Калчева и оркестър Пловдив

Само няколко дни след 24 май, българският дух отново ще властва в британската столица. Големите имена в българския фолклор – Славка Калчева и оркестър “Пловдив” ще съберат с музиката и песните си всички българи в Англия на голям български събор. Домакините от Budilnik Party са подготвили голям български фолклорен празник – надиграване със специалното участие на ансамблите “Весело Хоро” и “Приятели”. На 28 май всички, които носят България в сърцата си ще отпразнуват отново Деня на българската просвета и култура и 14-ти рожден ден на медийния лидер на българите във Великобритания - вестник “Будилникъ”.
Сънародниците с нетърпение очакват поредната среща с вечните песни на България, за да се хванат на голямото хоро. Тази пролет фолклорни концерти в Лондон имаха оркестър “Канарите”, Росица Пейчева и Николай Славеев с неговия бенд.

“Добре дошли млади и стари, малки и големи – истински българи и родолюбци”, отправя своята покана организаторът на събора инж. Емил Русанов и обещава една незабравима вечер за всички почитатели на народната музика и танци.

Екип на телевизия “Планета” също ще пътува до Лондон със Славка Калчева и оркестър “Пловдив”, за да запечата най-емоционалните моменти и Ви кани на най-българският празник.

КАТЕГОРИИ