Хелоуин във фокуса на “Бъди звезда”

Хелоуин във фокуса на “Бъди звезда”

“Бъди звезда” този уикенд пренася зрителите в духа на предстоящия празник Хелоуин, който набира все по-голяма популярност в България. Началото си води от келтския езически ритуал Сауин, съвпадаш с честването на католическия Ден на Вси светии и се чества най-вече в англоговорящите страни - Великобритания, Ирландия, Канада и САЩ, но това не му попречи днес да се утвърди в целия свят и най-вече сред младите хора.
Главни герои в “Бъди звезда” са учениците от 127 СОУ в София, които разкриват пред водещия Атанас Михайлов как се готвят за нощта на 31 октомври.

Интересни идеи за маскарадни костюми и необичаен грим владеят младежите, които вече са в трескава надпревара за това кой ще се представи с най-оригинална идея на празника.     
Само ден след Хелоуин, на 1 ноември, в България се отбелязва Денят на народните будители, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност. Знаят ли учениците какъв празник е Денят на народните будители, ще разберете в предаването “Бъди звезда”.

КАТЕГОРИИ