Хари Бенд - нова фолклорна формация в “Пайнер”

Хари Бенд - нова фолклорна формация в “Пайнер”

Най-новата фолклорна формация, продуцирана от музикална компания “Пайнер” е Хари Бенд. Оркестърът съществува от една година, но сега официално дебютира в ефира на телевизия “Планета Фолк” и в Planeta Official в Youtube с първата си инструментална композиция, озаглавена “Бучимиш”.
Това е авторска мелодия от северняшния край. Тази фолклорна област музикантите ще застъпят и в следващите си музикални предложения, тъй като всички са от Плевенския край. Хари Бенд се състои от седем души, като ръководител е Хари Димитров – саксофон, Емилиян Димитров – кларинет, Пенчо Димитров – перкусии, Венцислав Петков – клавирист, Аьоша Асенов – акордионисти, а солистка е младата и талантлива Люси Маринова.
Съвсем скоро музикантите ще представят и още три нови мелодии, които бяха заснети през октомври – “Плевенска ръченица”, “Тежка сватба” и “Дунаве, бели Дунаве”. Снимките са реализирани от режисьора Радослав Георгиев на няколко красиви локации в Парк “Кайлъка” и край брега на река Дунав.

“Засега ще заложим основно на северняшката музика, защото ние сме от този край и правим музика за хората, за да могат всички любители на фолклорните ритми да се поздравяват и празнуват с нашите песни”, сподели пред телевизия “Планета” ръководителят на оркестъра Хари Димитров.

Той допълни, че в процес на подготовка са и още нови интересни композиции.

КАТЕГОРИИ