И “Бащино огнище” в плен на Карнавалния сезон

И “Бащино огнище” в плен на Карнавалния сезон

Точно в 11-тия ден от 11-тия месец на годината в 11 часа и 11 минути габровци по традиция поставят началото на новия Карнавален сезон. Столицата на хумора и шегата с много шум, въодушевление и нетърпение анонсира, че през май ще посреща маскирани гости от цял свят под мотото “Габрово 2020 – между Изтока и Запада”. Телевизия “Планета” винаги е била съпричастна с този фестивал, така че зрителите на музикалната медия ще видят най-интересното от него през следващата година.

Страст, мистерия, игри и забавления – това е част от привлекателността на карнавалите по света, които датират още от Средновековието. И в днешните модерни времена те са ежегоден празник на живота, който показва вечния конфликт и контраст между добро и зло, черно и бяло, светлина и мрак. Най-популярни са тези във Венеция, Ница, Кьолн, Рио де Жанейро и Буенос Айрес, а верните фенове на “Планета” вече се насладиха на най-атрактивните карнавални мигове от дефилетата на Френската Ривиера.

Ако гледате “Бащино огнище” този уикенд, не може да не ви направят впечатление цветните, красиви и зареждащи българските фолклорни носии, които очароват и омагьосват. Те носят послания от нашите предци и ни изпълват с вдъхновение и гордост. Предаването гостува на Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, за да ви представи прекрасните костюми, с които танцьорите дефилират на наши и световни сцени.

Срещата с младата певица на музикална компания “Пайнер”, Ивета Костова, ни пренася в нейното детство и спомените за песните, които е харесвала като малка.

КАТЕГОРИИ