И една корона за красота в колекцията от награди на Ивета Костова

И една корона за красота в колекцията от награди на Ивета Костова

Ивета Костова се връща към мили спомени от крехката си възраст в предаването “От моето детство”, в което гостува. От интервюто става ясно, че нейните безгрижни години са били изпълнени с музика, изкуство, танци и театър, но и тогава музиката е била на първо място. Музикалният й талант първо бил забелязан от учителките в детската градина, които посъветвали майка й да я запише на уроци по пеене или в хор.

“В края на първи клас тръгнах на частни уроци по пеене и оттогава наистина сериозно се занимавам с музика и целият ми живот съм отдала на това. Споменът за първата ми песен е от детската градина. Имах любимо анимационно филмче и саундтрака към него беше любимата ми песен. С нея се явих на конкурс за “Мини Мис”, който спечелих, но не си спомням песента.”


Първият концерт на младата певица пък бил изпълнен с много сълзи, защото не искала да излезе на сцената:

“Беше Великденски концерт, на една голяма за мен сцена, в театъра в родния ми град. Час преди началото, отказвах да изляза от репетиционната, отказвах да пея песента. Цялата бях червена от сълзи, но накрая всичко мина успешно. Успях да изпея песента и да се почувствам добре след това. И изпълнена с енергия, даже исках да продължа да пея.”


Ивета Костова споделя, че през ученическите си години е ходила на много конкурси и е изпяла доста известни български и чужди песни. Народните мелодии винаги са й харесвали, опитвала се е да ги пее, но не е взимала уроци по народно пеене.

“От малка се впечатлявам от фолклора. Любима моя песен беше “Хубава си, моя горо”. Училището, в което учих, се казваше “Любен Каравелов” и най-силно впечатление оставяше тя, и учителите много държаха аз да я науча. За първи път облякох народна носия в училище, когато снимахме в покрайнините на родния ми град Ямбол – на Зайчи връх, Кабиле, също и до манастира в Кабиле. Беше много емоционално, защото това е моя Роден край.”


До преди няколко месеца Ивета Костова беше детска учителка, но най-голямата нейна страст винаги е било изкуството. Тя признава, че откакто се помни е искала да се развива като изпълнител и това за нея винаги е било цел:

“В кастинга за Нови таланти на “Пайнер” взех участие много спонтанно, но това ме окрили да правя нещата по-добре и може би, да се развия повече в друга насока. Вече имам своята първа песен и видеоклип. Отзивите са много положителни, за което съм много благодарна. Показах своя роден град, местата, на които съм израснала, собствената си къща. Мястото, на което пея и което чувствам като втори дом. Голямата ми мечта е все повече да се докосвам до хората, чрез музиката, чрез песните, които правя и се надявам наистина да не разочаровам родителите си най-вече, защото те много държат на мен и на това, което правя. Надявам се и те да са щастливи, колкото и аз”, казва още Ивета Костова.

КАТЕГОРИИ