Илиян получи Свето Кръщение в река Йордан

Илиян получи Свето Кръщение в река Йордан

В навечерието на най-светлите християнски празници - Цветница и Възкресение Христово, Илиян посети Светите места в Израел. Изпълнителят се похвали в социалната мрежа, че е получил Свето Кръщение във водите на река Йордан.

“Река Йордан – реката, в която Йоан Кръстител е кръщавал последователите си, включително и Иисус Христос. А сега вече и аз съм кръстен тук!”, сподели с гордост Илиян и показа няколко снимки от голямото събитие в живота му.

С потапянето си в Свещените води на река Йордан, нашият Спасител – Исус Христос поема върху себе си бремето от греховете на човешкия род, а излизането от водата показва неговото Възкресение. Така и последователите на Христа, чрез своето Свето Кръщение, унищожават у себе си всичко старо, греховно и прокълнато и излизат от свещения купел пречистени, обновени и възродени.
С това и изпълнителят на музикална компания “Пайнер” поставя едно ново начало в живота си, а ние сме убедени, че му предстоят само хубави емоции и събития.
Илиян посети и Йерихон, най-старият град на Земята. Той се намира близо до река Йордан и само на 12 км. от крайбрежието на Мъртво море. След това преживяване в Израел, Илиян продължава да пътува, но този път за да се срещне с многобройните си почитатели в чужбина.

Първият му концерт зад граница е на Лазаровден в Испания, а след седмица – за Великден Илиян ще гостува на българската общност в английската столица Лондон.

 

КАТЕГОРИИ