Илиян и Артур: Хубаво е от тук нататък да остават песни във времето

Илиян и Артур: Хубаво е от тук нататък да остават песни във времето

В новия брой на “Автограф” гостуват Илиян и Артур, които представят първия си дуетен проект със заглавие “Mi amor”. Идеята за песента идва от Артур. Първоначално Илиян го е потърсил за нещо съвсем друго, искал е да му направи балада, но чувайки “Mi amor”, е бил убеден, че това е подходящото парче за летния сезон.

“В началото Артур искаше да пеем на български, но аз му предложих и настоях да я направим цялата на руски език. Казах му, че искам да експериментирам и да се докажа пред себе си, да видя какво мога. Постарах се, наистина съм дал максимума от себе си и се надявам да звуча добре”, споделя Илиян.


В “Автограф” Артур коментира, че Илиян се е справил много добре с руския език и казва, че както на него му е дошло от вътре, така е изпял песента.

“Щастлив съм, че Илиян успя да си пее така, както си го може само той по свой стил и свой начин, въпреки че е на руски език. Чуждият език по никакъв начин не промени неговото пеене, което много ме радва. Той си е Илиян в песента, просто не пее на български, а на руски. Той носи чар. Много хора се опитват да си променят орнаментиката и да играят. А той си се придържаше към своя стил, защото всички го обичаме заради стила му”, разкрива Артур.


Двамата изпълнители казват, че за тях няма лоша музика, ако професионално е изпипана една песен. Няма значение от кой жанр е, винаги ще бъде харесана. Единствено не им харесва, че много еднотипни песни се появяват напоследък и общо взето понякога и певиците не си познават коя песен на кого е.

“Трябва всяка песен да носи различен стил. А не едно парче като има успех, всички да искат същото. Това е грешката и така не се прави изкуство. Хубаво е от тук нататък да остават песни във времето. Защото има песни еднодневки, два дена ги слушаш и до там. Те повечето станаха такива вече. А това не е изкуство”, разсъждават Илиян и Артур в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ