Илиян: В музиката всичко ме радва

Илиян: В музиката всичко ме радва

В навечерието на 14 февруари, денят в който някои честват Трифон Зарезан по стар стил, а други празникът на влюбените Свети Валентин, Илиян е гост “Край огнището”.

“Аз празнувам Свети Валентин. За мен любовта е нещо свято, едно много хубаво чувство – най-силното на света. Да се обичаме, да се уважаваме – това е любовта!”

Изпълнителят споделя, че харесва народната музика. Убеден е, че фолклорът е национално богатство, което трябва да ценим и да обичаме.

“В чужбина много хора ходят на уроци и учат нашия фолклор – хората, ръчениците, песните. При гостуванията ми в чужбина задължително пея народни песни, и хороводни, и македонски. Хората се радват много. Народната музика, струва ми се, повече се цени в чужбина и това е свързано с носталгията на нашите сънародници към България. Фолклорът пълни душите им.”


Илиян казва, че в своя репертоар има една много хубава фолклорна песен “Музикант къща не храни”. Много иска да й направи видоверсия или клип. Много я харесва, защото е много близо до сърцето на музиканта, а посланието на тази песен показва музикантския живот.
Илиян с гордост споделя, че неговото малко момченце е наследило дарбата на своя баща и пее, при това доста хубаво, а зрителите ще чуят как малкия Ицко пее своята любима песен “Йовано, Йованке” заедно със своя баща.

“Едно от любимите ми неща са пътешествията. Аз обичам да пътувам, да усещам различна енергия, да опознавам различни култури, да научавам нови неща – така обогатявам своите знания и това определено ме зарежда. Запознавам се с нови хора, създавам приятелства. Доволен съм от своя живот и от професията си.”


Илиян разкрива, че има много нови проекти и ще зарадва своите фенове, които обича. За него е много важно да уважаваш публиката и да я цениш.

“Отдава ми се да творя музика. Не всеки път. Много зависи в какво настроение съм, на каква вълна съм. Помагам и на някои колеги. В музиката всичко ме радва! Музиката е моя живот!”

КАТЕГОРИИ