Инж. Митко Димитров: Винаги сме инвестирали в постоянство и перспектива

Инж. Митко Димитров: Винаги сме инвестирали в постоянство и перспектива

Наскоро музикална компания “Пайнер” отбеляза 28 години от своето създаване, а като пример за един успешен и дългосрочен бизнес в България, интересът към нея и създателят й инж. Митко Димитров, винаги е голям. В интервю за в. “Шоу” музикалният продуцент разкрива своята формула за успех:

“Винаги сме инвестирали в постоянство и перспектива, в техника и база, която да работи за нас години напред. Ръководим се от прозорливостта в бизнеса преди да инвестираме. И за щастие сме успявали до момента, имали сме късмет да улучваме правилното в точния за него момент.”


Въпреки предпочитанията си към рока, той се насочва към по-масовата музика, която в този момент се радва на по-голяма популярност. През годините към компанията винаги е имало интерес от музиканти от различни жанрове. Много рядко обаче се е случвало самият той да кани изпълнители, защото повечето пъти те сами идват с предложения. Навсякъде, където има успех, има и раздели. За тях инж. Митко Димитров казва:

“С всички изпълнители сме имали добри години, проблемът е, че никой не търси вината в себе си, когато се стигне до раздяла. И ми е интересно защо, когато хулят фирмата, не видят и собствените си слабости, довели до подобен развой?! Но има и още нещо, което много им пречи – манията за величие! Звездоманията, която заслепява истината и реалността.”

Убеден е, че талантът се изразява най-добре, когато е продуциран във фирмата и след това закономерно се разгръща и потенциала на изпълнителя.

“Изключително важно е какъв подход влагаш в бизнеса. Винаги сме имали спорове с изпълнителите за типа песни, защото те имат усет, разбират детайлите, но аз пък умея правилно да определям емоционалната същност на съответното парче.”


За един успешен бизнес много важен е и партньорът до теб. В този аспект инж. Митко Димитров не пропуска да отбележи и важната заслуга на своята съпруга – Мария Димитрова.

“Съпругата ми е изключително разумен човек, за което много й благодаря. В противен случай просто не бих могъл да развивам семейно този бизнес. Тя също е във фирмата, мой съдружник е. Даже съм й казвал – ти работи с изпълнителите, аз съм машинен инженер, ще си гледам техниката. Но тя категорично отказа с думите: “Не, само ти можеш да се оправяш.”

 

КАТЕГОРИИ