Истински празник на музиката ни подарява Веселин Маринов

Истински празник на музиката ни подарява Веселин Маринов

На 23 и 24 ноември в Зала 1 на НДК-София Веселин Маринов ще изнесе последните два големи концерта за 2022 година от турнето си “40 години на сцена”. Интересът към тях от страна на многобройните му почитатели е огромен и билети за тях вече няма. Това обявиха от екипа на изпълнителя. Дори ръководството на Националния дворец на културата е помолило певеца да направи поне още един или два концерта, но за съжаление свободни дати до края на годината не са били намерени.

“За първи път след 40 години онова момче, което беше отишло да учи в Музикалната академия в София сбъдна мечтата си да има свой оркестър. Това не бе никак лесно, тъй като за да имаш оркестър, който да остави следа и да те допълни на сцената като представяне, музикантите в него трябва да са много добри.”, споделя Веселин Маринов.

Безкрайно талантлив и обичан, добър човек и верен приятел – така хората определят Веселин Маринов и са напълно прави. За 40 години на сцената с песните си той остави трайна следа в българската музика. А ето как самият изпълнител определя тези години:

“40 години минаха като миг, като целия ни живот, когато се върнем назад, когато си мислим за хубавите нещо, защото аз лошите ги забравям… Всеки един спомен е запечатан с дълбоки подробности… От края на април тази година започнахме турнето “40 години на цена” и направихме 44 концерта в страната, а тези в София на 23 и 24 ноември в Зала 1 на НДК ще бъдат под номер 45 и 46. Но през 2022 година така и не успяхме да обиколим цяла България, затова догодина от пролетта сме планирали да направим още 30 концерта и с тях да завършим тази юбилейна за мен година.”

КАТЕГОРИИ