Исторически книги изкушават Айшенур

Исторически книги изкушават Айшенур

Айшенур е изпълнител от най-младата генерация народни певици в музикална компания “Пайнер”. През 2018 година тя представи своя първи самостоятелен албум “Любов без граници”, включващ 12 композиции, записани през последните 4 години. В предаването “Гласовете на България“ изпълнителката разказва за приема, който е получил музикалния проект от публиката и любовта си към народните песни:

“Всички песни жънат голям успех и много се харесват от публиката, което ме прави изключително щастлива. Една от любимите мелодии на почитателите ми от албума е “Празна чаша“. Тя е по-баладична и може би много хора намират в нея своята собствена история. И мисля, че с тази песен ги докосвам по някакъв начин. Заглавие на моя албум дава дуетната ми песен с Милко Калайджиев “Любов без граници“. Милко е човекът, който ми подаде ръка и ми помогна да постъпя в музикална компания “Пайнер“. Надявам се и в бъдеще да имаме общи проекти“, споделя Айшенур.


Тя признава, че неведнъж през изминалата година е имала възможност да представи българската музика във Франция, като е пяла в Париж, Ница и Тулуза.

“На моите участия освен български фолклор, също така пея и балканска музика, балкански фолклор. Всички са най-изненадани от това, че съм туркиня, а изпълнявам българска народна музика. Моят отговор към тях е, че човек независимо от какъв етнос е, важното е да обича и да чувства музиката вътре в себе си, в своята душа“.


Изпълнителката повдига завесата и около своя личен живот, като разкрива, че в свободното си време обича да четe исторически книги.

“Другото ми хоби отново е свързано с музиката – много обичам да танцувам. Моя слабост са и татуировките. Вече имам няколко. Първата, която си направих – това са имената на моите родители, защото те са най-важните хора в моя живот, хората които са ме подкрепяли, винаги са били до мен, помагали са ми и които обичам безкрайно много“.

 

КАТЕГОРИИ