Иван Дяков и Ивана Дякова представиха албума “И весел е мегдана”

Иван Дяков и Ивана Дякова представиха албума “И весел е мегдана”

На музикалния пазар почитателите на българските ритми вече могат да открият най-новия фолклорен албум на Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана. Музикалният проект е озаглавен “И весел е мегдана”, по името на фолклорната мелодия “Сред село на мегдана”, включена в него. Това заглавие певецът и неговите продуценти са избрали, защото звучи много весело, носи позитивно настроение, каквото е посланието и на песните в албума. В албума присъстват 12 заглавия, част от които дуетни песни на обичания изпълнител и неговата дъщеря, а други - самостоятелни музикални предложения.
Още пет са дуетите, които ще открият почитателите - “Сред село, на мегдана”, “Моме, Калино”,  “Съдбата се повтаря”, “Великден” и “Речеш ли да се ожениш”. Ивана представя четири самостоятелни песни, които със сигурност ще привлекат вниманието на почитателите на фолклорните ритми. Това са песните “Заспало девойче”, “Изгреяла месечинка”, “Дафино, моме” и “Подранила бяла Донка”, някои от които вече имат свои видеореализации.
Иван Дяков пък ще чуем с три свои изпълнения, от които едното е “Сватбарска китка”, включваща мелодиите “Играли девойчиня” и “Сватба правя”. В ефира на телевизия “Планета Фолк” вече се излъчва и едноименна фолклорна програма с част от песните, включени в албума, както и техни отделни клипове. Иван Дяков е щастлив, че песните се приемат изключително добре от публиката, а новият диск ще обогати музикалната колекция на всички почитатели на фолклора.

КАТЕГОРИИ