Иван Динев-Устата по стъпките на Индиана Джоунс

Иван Динев-Устата по стъпките на Индиана Джоунс

Авантюристичният дух на Иван Динев – Устата го отведе до живописния каменен град Петра. Емблемата на Йордания е едно от седемте нови чудеса на света и е класирана на второ място след Великата китайска стена. За всеки запален пътешественик това е едно вълнуващо изживяване, а Иван Динев също не прави изключение.

Той разказва, че отдавна е имал желание да посети Йордания, а основен инициатор за това пътуване е била неговата голяма дъщеря Емма. Изпълнителят и семейството му посетиха едно от емблематичните места в Петра, където е сниман филмът “Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“.

“Изключително много ми хареса Кралството на набатейците. Винаги съм се интересувал от древните култури, защото това е нещо много различно от нашите представи. Останах впечатлен от техниката, с която набатейците са построили града – отгоре-надолу и бих казал, че самата архитектура е гениална като изчисления. Определено си заслужава да се види“, споделя Иван Динев – Устата пред www.planeta.tv.


Шоуменът успя да види още крайбрежният град Акаба на брега на Червено море и пустинята Вади Рум, чийто пейзаж в най-голяма степен наподобява този на Марс и неслучайно там е сниман научнофантастичният филм “Марсианецът“.

КАТЕГОРИИ