Иван Дяков: Българинът цени нашия фолклор повече, когато живее в чужбина

Иван Дяков: Българинът цени нашия фолклор повече, когато живее в чужбина

Остават броени дни до първия концерт от презокеанското турне на Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана Дякова, който e на 30 март в Чикаго. Двамата изпълнители гостуват в предаването “Песен без граници”, за да разкажат за своите очаквания и нагласи преди началото на общото им музикално предизвикателство.

“Бил съм с нашите сънародници там и сме се забавлявали. Знам как ни чакат с нетърпение и как изживяват всяка една среща с нас. Сега ще е още по-добре, защото заедно с Ивана имаме дуетни песни. Ще е един истински празник на българския фолклор. Ще изживеем страхотни мигове. За нея това е една голяма емоция и аз се радвам, че тя положи доста усилия, за да направи голям репертоар и да го изпълнява перфектно. За мен като баща това е  голяма радост”, споделя Иван Дяков.


От своя страна Ивана Дякова казва, че за първи път отива в Америка и много се вълнува от срещите с нашите сънародници там. Очаква с нетърпение да се веселят заедно с нашите хубави български народни песни.

“Подготовката  за турнето тече с пълни сили. Направили сме много нови песни от всички фолклорни области с различни ритмики. Знаем, че много се харесват нашите народни хора. Подготвили сме и много изненади за нашите почитатели там – казва певицата, а нейният баща продължава – Моите впечатления са, че българинът цени нашия фолклор повече, когато живее в чужбина. По време на предишни мои гостувания в Америка видях наши сънародници, които дойдоха на концертите ми с народни носии и се веселиха с много голямо настроение.”

И двамата са категорични, че ще съчетаят своите концерти в САЩ и Канада, с приятни разходки и посещения на забележителности и емблематични места, а когато се върнат, ще споделят тези свои емоции със зрителите на телевизия “Планета”.

КАТЕГОРИИ