Иван Дяков с втора златна колекция

Иван Дяков с втора златна колекция

Народният певец Иван Дяков събра още една част от най-обичаните македонски песни в новия си албум “Златни македонски хитове - 2”. Това е 11 самостоятелен албум в музикалната кариера на популярния изпълнител. В диска са включени 12 от златните македонски хитове и една песен по музика на Димитър Янев. Почитателите на хубавата македонска  песен ще се насладят на едно великолепно изпълнение на любимите си песни. Водещата песен в албума е “Зайди, зайди, ясно слънце”, която по думите на народния изпълнител е най-хубавата и най-трудна македонска песен. Иван Дяков е направил своя версия на тази емблематична песен като в изпяването се е придържал към автентичното звучене, което със сигурност ще се хареса на ценителите. “Зайди, зайди, ясно слънце” е една от четирите песни, които Иван Дяков изпълни в концерта “Класиците на българската сватбарска музика” в първо студио на БНР.
Другата песен, много специална за певеца, е “Дъще, моя”,записана много отдавна, с автобиографичен характер. Тя е авторска мелодия на Димитър Янев, по текст на Лиляна Дякова, посветена на  дъщерята на семейство Дякови - Ивана, която също е певица.
С голяма любов и майсторство Иван Дяков е изпълнил и песните “Йовано, Йованке”, “Море сокол пие”, “Земи огън, запали ме”, “Моли се на Бога, Маце”. В албума има няколко хороводни песни, които ще оставят почитателите на македонските песни без дъх: “Снощи, либе, те сънувах”, “А бре, Никола”, “Яница пътя сбъркала”, “На сърце ми лежи” и др. Изключително въздействие има и фолклорната китка, включваща песните “Иване” и “Ай, да идем, Яно”. Първата песен Иван Дяков е преоткрил от фолклорната ни съкровищница, а “Иване” се радва на голям интерес от неговите почитатели. В албума е намерила място и още една уникална народна песен - “Болна съм, болна”, любима на всички познавачи и ценители на хубавата македонска песен. Песните от албума  вече имат своя видеореализация и съвсем скоро зрителите на телевизии “Планета” и “Планета фолк” ще могат да видят пъстрите красиви картини от родния край на Иван Дяков, заснети в село Балдево и в село Лещен. Силният емоционален ефект от хубавата музика се допълва и от красивите автентични носии от пиринския край.
Режисьор на програмата е Петьо Картулев, а хореографиите на танците е на ансамбъл “Пирин”.
Първата част на колекцията “Златни македонски хитове” е издадена от музикална компания “Пайнер” през 2009 година, когато Иван Дяков отбеляза 30 години творческа дейност.

КАТЕГОРИИ