Ивана Дякова и “Море, де се чуло и видело”

Ивана Дякова и “Море, де се чуло и видело”

Ивана Дякова ни представя песента “Море, де се чуло и видело”. Тя е от шопския край и носи много позитивно и закачливо съдържание. Младата изпълнителка подарява тази мелодия на всички свои почитатели. Песента е народна, а аранжимента е на Недко Маджиров. Режисьор на видеоклипа е Петър Картулев.
2
Освен песни от Пиринския край, Ивана Дякова отлично изпълнява и мелодии от други фолклорни области, а пример за това е нейната “Море, де се чуло и видело”. Шопският фолклор е известен със своята автентичност и силна емоционалност. Песните звучат остро, рязко и открито, досущ като шопския нрав.

“Изборът на тази песен дойде естествено, тъй като на концерти и събори много почитатели на българския фолклор и майстори на танца играят шопско хоро. Точно затова исках да им подаря този фолклорен бисер от Шоплука. – споделя Ивана Дякова. - Песента много ми харесва, защото е бърза, игрива, темпераментна, изцяло описваща нрава на шопкинята, която се заканя да бие мъжа си с дрянова тояга.“

Видеоклипът “Море, де се чуло и видело” може да гледате YouTube канала - Planeta Folk Official, а също и в програмата на телевизия “Планета Фолк” и Planeta 4K.

КАТЕГОРИИ