Ивелина Колева: Радвам се, че започва моето турне в САЩ и Канада

Ивелина Колева: Радвам се, че започва моето турне в САЩ и Канада

Днес народната певица Ивелина Колева пътува до САЩ и Канада за своето първо турне през Океана. Неговият старт ще бъде поставен утре, на 18 януари, с концерт в Ню Йорк, а звездата на телевизия “Планета Фолк“ не крие нетърпението си за предстоящите срещи:

“За мен 2019-та започва много емоционално. Изключително много се вълнувам, че ще бъда гост на българите в Америка. Искам от сърце да благодаря за поканата и организацията от страна на фондация “Експертни инициативи“ в лицето на г-жа Петя Романова“, споделя Ивелина Колева в предаването “Гласовете на България“.

Тя признава, че е била изключително щастлива, когато е получила поканата за тези концерти и в продължение на месеци я е пазила в тайна. Единствено е споделила вълненията си със своето семейство. Благодарна е и за възможността да почерпи опит за предстоящото турне от своята сестра Преслава, която вече два пъти е гостувала в Америка.

“При мен си е традиция, независимо дали ще гостувам в Америка или в някой български град, да се заинтересувам къде се намира това място, ако е у нас - в коя фолклорна област е, да разпитам публиката каква музика, какви танци предпочита, за да съм подготвена и участието да мине страхотно. Така бе и този път... От мои познати, които живеят в САЩ от години, научих, че българите там помнят нашите стари фолклорни песни, песни за маса, стари български песни от поп музиката и всичко балканско. И аз съм подготвила точно такива неща - традиционните народни мелодии, на които играем кръшни хора, всичко, подходящо за трапеза, ретро поп фолк и по-модерни парчета. Ще се постарая да минат страхотно тези концерти, а и на всяко място, където гостувам ще има колеги – музиканти, които ще свирят и ще се грижат за доброто настроение на всички“, разкрива още певицата.

Тя признава, че има огромно желание да види на живо и част от емблематичните места в САЩ и Канада, сред които са Статуята на свободата, Белия дом, Ниагарския водопад.

“Очаквам Ви да пеем заедно, да танцуваме и да се веселим по български, да стоплим сърцата си“, отправя покана Ивелина Колева към българите зад Океана.

А ето и датите на концертите от турнето й тази зима:
18 януари - Ню Йорк
19 януари - Чикаго
20 януари - Бостън 
22 януари – Лас Вегас
25 януари – Монреал, Канада
26 януари – Торонто
27 януари – Нейпълс
01 февруари - Вашингтон
02 февруари - Detroit, MI
08 февруари - Хюстън
09 февруари – Денвър
15 февруари - Атланта
16 февруари - Чикаго

КАТЕГОРИИ