Ивета Костова – една от финалистките в “Кастинг 2019”

Ивета Костова – една от финалистките в “Кастинг 2019”

Ивета Костова е една от претендентките за ново лице на музикална компания “Пайнер”, но таланта й вече бе забелязан от Фондация “Енчо Кирязов”. Екипът на телевизия “Планета” се срещна с нея зад кулисите на концерта “Нощта на звездите” в зала “Арена Армеец”, защото Ивета Костова беше един от участниците в този много отговорен и престижен спектакъл.

“Участието ми в “Нощта на звездите” определено е голяма отговорност. От 2012 година съм във Фондация “Енчо Кирязов”, първо като номинирана за област “Изкуство”, след това спечелих наградата и участвах в журито. Всяка година от 2012-та досега съм между приятелите на Фондацията.”


Мениджърът на телевизия “Планета”, д-р Хари Янакиев, не пропусна да попита Ивета Костова, дали си мечтае да стане част от звездите на телевизия “Планета”:

“Разбира се, всеки изпълнител иска да израства във всяка една област. Смятам че мога да се развия още като поведение, като пеене и мисля, че мога да го направя в компания като “Пайнер”. Не съм учила в музикално училище, но съм ходила на частни уроци. Тепърва смятам да се развивам и да ставам все по-добра в областта, в която съм избрала, а именно музиката.”

Ивета Костова е от Ямбол и вече две години е детска учителка. Тя е убедена, че децата са най-хубавото нещо, но ако не развием талантите им в първите седем години, по-натакък е малко сложно и за тях самите да намерят себе си. Тя разкрива, че в нейното семейство няма музикални таланти, но баща й е бил доста добър танцьор и може би от него е наследила ритъма.

Досега е пяла предимно поп и джаз, но винаги с удоволствие е изпълнявала народни песни и поп-фолк по време на свои участия. За нея е важно една песен да докосва душата, независимо от кой стил е. Решението да участва в кастинга на “Пайнер” и телевизия “Планета” за нови талнти идва след един дълъг ден в детската градина.

“Децата ме бяха ядосали доста, стоях си в къщи и размишлявах на тишина. Гледах телевизора без звук и видях рекламата за кастинга, включих звука и си казах, защо пък да не пробвам, може да стане нещо. Веднага реших да си пусна материалите, в лаптопа си имах всичко. Течаха последните дни от първия етап, така че не губих време. Не очаквах нищо, но много се развълнувах, когато ми се обадиха, че съм одобрена за лайв концерта.”


Ивета Костова разкрива, че мечтае да става все по-добра с всеки изминал ден и се надява и хората наистина да оценят сърцето и душата, които влага във всичко, което прави.
А ние пожелаваме успех на всички финалисти в “Кастинг 2019”, които ще пеят на 8 и 9 април в комплекс “Приказките” край Харманли.

КАТЕГОРИИ