“Изолиран” на Ави Бенеди - за уроците от пандемията

“Изолиран” на Ави Бенеди - за уроците от пандемията

Освен всички други последици, световната пандемия от коронавирус и наложената изолация накараха хората да се замислят за истински важните неща в живота – да имаме възможността да бъдем с близките си хора, да можем свободно да се радваме на природата, да не замърсяваме околната среда, да осигурим бъдеще на децата ни... Точно тези мисли вълнуват и Ави Бенеди, който ги изрази по начина, по който може най-добре – в песен. Музиката, текстът и аранжиментът са лично негови.

“Кръстих песента “Изолиран“, защото тя се роди, докато стоях вкъщи по време на изолацията. Ние, хората на изкуството, сме едни от най-засегнатите, защото дейността ни спря тотално. Както живеех забързано, изведнъж – четири стени и постоянно лоши новини по телевизията, в сайтовете... Единственото положително, което ни съобщаваха, беше за птици или риби, завърнали се на отдавна забравени от тях места. Тогава се замислих колко жалък живот сме живели – фокусирани върху материалното... И мелодията, и думите просто изникнаха в мозъка ми: “Днес, изолиран разбрах, колко жалък живота живях...“ Запитах се: За това ли плащаме? Последните два месеца смъртта надделяваше над живота, затова не само в песента, всеки мой ден се обръщам към Бог с молба да ни върне живота. Аз съм вярващ и съм сигурен, че независимо от религията, която изповядваме, над всички нас има един Бог, който и този път ще ни помогне, но ние трябва да научим урока, който ни дава и да се поправим“, споделя певецът и композитор от израелски произход, който чувства България като своя втора Родина.


Видеоклипът “Изолиран“ е в YouTube канала - PlanetaOfficial и в ефира на телевизия “Планета“ от петък вечерта и вече е удостоен с високи оценки от меломаните.

“Това е поредната супер истинска и смислена песен на Ави Бенеди. Дай Боже, повече да се заслушат, замислят и оценят текста“, “Браво, много силен текст! Бог да пази всички!“, “Една от най-стойностните песни, които съм чувала от години. Страхотен певец – така докосва сърцето и събужда мозъка да мисли. Когато човещината е на преден план, всичко е истинско!“ - са само част от коментарите.

Ави Бенеди признава, че песента не е направена с комерсиална цел.

“Просто излях чувствата си в музика и мислите си в текст, и се радвам, че хората го оценяват“, не крие удовлетворението си изпълнителят.

КАТЕГОРИИ