Юбилейният концерт “Земьо българска, Орфеева” на DVD и mp3

Юбилейният концерт “Земьо българска, Орфеева” на DVD и mp3

Светлите Великденски празници донесоха на почитателите на народната музика концерта “Земьо българска, Орфеева” на двойно DVD и на mp3 диск. Аудио и видеоносителите предлагат пълен запис на концерта, посветен на 35-годишнината от създаването на оркестър “Орфей”, разтърсил Централния градски площад в Пловдив на 31 май 2016 година. “Земьо българска, Орфеева” включва инструментални композиции, народни песни и авторски мелодии на Пепа Янева и Георги Янев. Легендарният оркестър дължеше един подобен мащабен концерт и на хилядите си почитатели, и на всички, които харесват българската народна песен.

Концертът “Земьо българска, Орфеева” събра на една сцена гостите на оркестъра - едни от най-популярните изпълнители на фолклор, както и най-известните имена от поп фолк жанра. Всеки от гостите, като правило, изпълни по една народна песен и по една песен от репертоара на оркестър “Орфей”. Общи 40 песни и две инструментални сюити предложи юбилейният спектакъл на пловдивската публика. Семейство Яневи бяха поканили и пловдивчанката, която спечели първия сезон на “България търси талант”- Богдана Петрова. В записите е съхранен и възторгът на публиката, бурно аплодирала всяко изпълнение на своите любимци: Деси Слава, Анелия, Галин, Галена, Фики, Борис Дали, Константин, Цветелина Янева, както и обичаните фолклорни изпълнители: Ивелина Колева, Пепи Христозова и Николай Славеев.

Част от кулминацията на концерта станаха и виртуозните сола на Георги Янев, който за пореден път затвърди мнението, че е водещо име сред майсторите на цигулката. В юбилейния концерт на оркестър “Орфей” участваха и трите певици: Пепа Янева, Ани Богданова и Таня Стоева, а оркестърът бе в актуалния си състав: Георги Янев, основател и ръководител на оркестъра – цигулка, Георги Димчев – кларинет и саксофон, Иван Златев – акордеон и клавир, Драгомир Варимезов – гайда и клавир, Костадин Костов – ударни /барабани, тъпан, тарамбука/. Концертът на оркестър “Орфей” - “Земьо българска, Орфеева” остана като незабравим празник в спомените на хилядите почитатели на българския фолклор, дошли от всички краища на страната в Пловдив, за да бъдат част от това уникално събитие. Появата на пълния аудио и видео запис на юбилейния концерт ще достави удоволствие и на всички, които не са имали шанса да бъдат на концерта, и на всички, които искат да чуят отново всеки от бисерите на българския фолклор.

КАТЕГОРИИ