Кали: Бих правила музика с елементи от фолклора

Кали: Бих правила музика с елементи от фолклора

Гост в новия брой на “Звездно“ е Кали, която разказва за своето динамично лято. Певицата признава, че е успяла да осъществи много от предварителните си планове, както и че се е радвала и на положителни, и на отрицателни неща, но както сама казва – в живота не винаги има само приятни неща. Все пак обаче разговорът дава преимущество на хубавите събития, случили се на певицата. Тя бе доста продуктивна тази година, а това не бе подминато от меломаните. Най-новият й проект “Que pasa” се появи наскоро и показа едно ново и различно лице на Кали като артист.

“Много отдавна започнахме работа по това парче. То премина няколко трансформации, както по отношение на мелодията, така и по текста, защото тогава имах други готови парчета и имах време да наглася това да стане такова, каквото трябва да е. В началото имах съмнение за успеха, защото на мен много ми харесваше, чисто музикантски. А нещата, които на мен ми харесват, обикновено публиката не ги харесва – с последните 4 обаче успявам да нацеля вкуса на публиката и по-конкретно на масовия потребител“, споделя Кали.

Тя допълва, че позитивизма от работата по това парче идва изцяло от това, че на нея лично й доставя удоволствие да го изпълнява, а реакцията на публиката в клубовете е впечатляваща.
Относно визуалните сравнения, които мнозина правят между нея и друга звезда на музикална компания “Пайнер“, Кали е категорична:

“Не може да ме критикуват, като ме сравняват с певица, на която са дали приз Секссимвол на десетилетието. Това не е критика, това е комплимент. Благодаря за паралела който правят с Емануела. Това, че съм успяла да докарам излъчването, което тя има във всеки неин клип, може само да ме радва“.

Кали споделя още, че нейната крайна и заветна цел като изпълнител, е да не съобразява музикалните си потребности спрямо финансовите си нужди. Иска й се да прави музика за удоволствие, а не за масовия вкус, а на въпроса каква е тя, Кали отговаря:

“Много мелодична, бавна, романтична. Бих правила музика с елементи от фолклора, и с елементи от ромския фолклор от България, защото той се отличава от албанския, румънския, унгарския. Ако се примеси с модерен аранжимент, хаус, етно, чилаут би се получил съвършен музикален микс и бих си правила по 10 песни за 5-6 години. След това ще си направя един акустичен концерт в зала България, въобще ще правя нещо, което ми доставя удоволствие“, откровена е Кали пред водещата Петя Костуркова.

 

КАТЕГОРИИ